ПреподавателСветла Величкова
ТипПрисъствено
Свободни места0/10
Цена250 лв
Buy NowBook Now

Грижата за устната хигиена е изключително важен компонент от общата грижа за здравето на кучето. Зъбната плака е лепкав, светъл на цвят слой, който непрестанно се отлага по зъбите. Премахването ѝ, което е напълно по силите на грумърите преминали обучението, предотвратява превръщането ѝ в подобна на цимент субстанция, наречена зъбен камък. Зъбният камък започва да се образува по границите с венеца, а с времето се разпростира както по целите зъби, така и дълбоко под венците. Натрупването на зъбен камък може да доведе до сериозно възпалени и кървящи при допир венци, гнойни джобове и папиломи, оголени и подвижни зъби, възпалително  заболяване, при което бактерия инфектира тъканта на венците и корените на зъбите. Инфекцията може да причини или задълбочи вече съществуващи увреждания на вътрешни органи като сърце, бъбреци, дробове.

През последните години с напредване на технологиите, тази услуга се извършва без упойка във фризьорските салони за кучета от квалифицирани грумъри. Почистването се извършва с помощта на ултразвукова четка за зъби Emmi-pet, която работи без звук или вибрации, само с ултразвукови импулси. 

ЦПО Кинолог предлага обучение по Дентална хигиена, което преминава в две части – теоретична подготовка и практика с живи кучета модели в различна степен на натрупване, специално осигурени за целта. Обучението се провежда в гр.София и гр. Димитровград. Цената е 250 лв. Информация за ултразвуковата четка, както и консумативите за нея можете да намерите в сайта в секция За нас/Emmi-pet  .